Välkommen, besökare! [ Registrera | Logga in

Ny annons

160 SEK

Spräckkilar

  • Län: Stockholm
  • Annonserad: 28/05/2019 20:23
  • Förfaller: 10 dagar, 9 timmar
Spräckkilar Övriga

Annonsuppgifter

Märke: Gnejsgranit Spräckkilar
Modell: Spräckkilar
Pris: 160
Moms: inklusive moms
Valuta: SEK
Tillverkningsår: 2019
Land: Sverige
Postnummer: 17234
Stad: Sundbyberg

Beskrivning

Markera
Markerad av 81 people

Vi har spräckkilar från 15 mm för stenhuggeriarbeten upp till 38x600mm för brytning av berg.
Borra med borrhammare för kilar upp till 25mm och med bergborrmaskin för större kilar.
Beställ i webbutiken: http://www.gnejsgranit.se och vi skickar med Postnord normalt inom ett dygn (farktfritt över 600 kr). Eller hör av er om ni vill komma förbi och hämta i Sundbyberg kväll eller helg.
Spräckkilar kan användas i många olika situationer. Det vanligaste användningsområdet är för att dela större stenar i hanterbara delar. Det kan vara stenar på tomtmark. Stenar som kommer fram vid grävning av grunder, pooler, diken eller rörgravar. Med tillräckligt många spräckkilar kan även de största stenblock spräckas. Detta eftersom kilarnas spräckande kraft kan skapa ett spräckplan rätt igenom det lösa blocket och dela det i två delar.
Även för fast berg kan spräckkilar vara ett användbart alternativ. Det är dock svårare att spräcka fast berg jämfört med lösa block. Detta eftersom det är svårt att skapa ett spräckplan rätt igenom berget. Om det handlar om ett markant utskjutande parti kan det vara möjligt. I annat fall får man försöka utnyttja bergets naturliga svagheter och sprickor för att kunna spräcka loss block genom att låta spräckkilarnas spräckplan möta ett naturligt svagt plan eller en spricka i berget.
Spräckning med spräckkil gör att man kan spräcka stenen i hanterbara bitar och kan transportera bort den utan grävmaskin. Jämfört med sprängning slipper man även problem med vibrationer.

  

105 visningar totalt, 1 idag

  

Annons ID: 1535ced89355e584

Rapportera

Processing your request, Please wait....

Sponsrade länkar

Sålda objekt